Nieuw cannabisboek: de beste manier om anti-drugspropaganda te bestrijden

Na millennia werd cannabis in de 20e eeuw een probleem. Voorgestelde oplossingen zijn nu te vinden in het nieuwe boek van Stephan Schleim.

Ondanks het verbod consumeerden miljoenen Duitsers (en ook burgers van andere landen) jaar na jaar cannabisproducten. Door het verbod moesten ze de risico’s van overmatige dosering, besmetting en criminalisering accepteren. Wat duizenden jaren lang een onschuldige genots- en medicinale plant was, werd in de jaren dertig ineens een probleem. Overheidsfunctionarissen, artsen en zelfs wetenschappers droegen valse informatie bij aan de demonisering van de natuurlijke substantie. Met Schleim’s “The Cannabis Protocols” leer je de essentie over de politieke oorsprong van de verboden en de wetenschap van de voordelen en risico’s van consumptie.

Koop het eBook tegen een lage prijs bij Amazon, Apple or Google. (Ook verkrijgbaar in het Duits: Amazon, Apple or Google.)

Uit de inhoud: Wat is een “drug” en wat is een “psychoactieve stof”? Hoe oud is cannabisgebruik onder de mensheid? Wat weten we over de ontwikkeling van de hersenen? Hoe ziet het ‘cannabisbrein’ van langdurige gebruikers eruit? Wat moeten we denken van de leeftijdsgrenzen die vaak worden gesteld? Hoe beïnvloeden versoepelde wetten de frequentie van consumptie? Hoe groot is het risico op psychose of schizofrenie? Feitencontrole van medische experts. Hoe heeft het Federale Constitutionele Hof het verbod gehandhaafd? Bestaat er werkelijk geen ‘recht op roes’? Hoe is het verbodsbeleid in de 20e eeuw tot stand gekomen en waarom houden politieke actoren zich er zo koppig aan vast? Welke risico’s vloeien voort uit een verbod? Hoe zou een beter drugsbeleid eruit zien? Wat waren de cruciale stappen voorafgaand aan de decriminalisering op 1 april 2024? Wat zijn de voordelen en risico’s van cannabisgebruik? En is het middel verslavend?